Zapraszamy do udziału w konkursie
Celem Konkursu jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy o niej.
Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach: na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną.
Finał Konkursu odbędzie się w dniu 5 września 2021r. w Muzeum Wsi Opolskiej.
Regulaminy i karty zgłoszeniowe dostępne są na stronach: www.opolskie.pl, www.dziedzictwokulinarne.opolskie.pl, www.oodr.pl
Dokumentację należy przesłać lub dostarczyć do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 26 lipca 2021r. z dopiskiem "Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich" na adres Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie, ul. Główna 1, 49-330 Łosiów.
Osoby do kontaktu ze strony OODR Łosiów:
Pani Renata Wojas oraz Pani Jadwiga Sadlej: tel. 600 403 526 lub 77 44 37 143
Osoby do kontaktu ze strony Urzędu Marszałkowskiego Województwa Opolskiego:
Pani Justyna Osiecka-Sułek oraz Pani Anna Bodzioch, tel. 77 44 82 108, 109
Do pobrania:
Załącznik nr 1.pdf (859,66KB) - Regulamin XX edycji Konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" finału regionalnego w Województwie Opolskim
Załącznik nr 2.pdf (924,57KB) - Regulamin XX edycji Konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" finału regionalnego w Województwie Opolskim na najlepszy regionalny produkt żywnościowy
Załącznik nr 3.pdf (910,18KB) - Regulamin XX edycji Konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" finału regionalnego w Województwie Opolskim na najlepszą potrawę regionalną
Uchwała wraz z regulaminem konkursu.pdf (9,50MB)
Data publikacji: 28-06-2021 10:30