Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Marszałek Województwa Opolskiego we współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ogłaszają XIV edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Celem Konkursu jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy o niej. Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach: na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę regionalną.
Finał Konkursu odbędzie się w dniu 27 lipca 2014 r. podczas IX Festiwalu Folklorystycznego w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu.
Regulaminy i karty zgłoszeniowe znajdują się poniżej, a także dostępne są na stronach: www.odnowawsi.eu,www.oodr.pl,www.muzeumwsiopolskiej.pl,www.ksow.pl
Dokumentację należy przesłać lub dostarczyć do Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 czerwca 2014 r. do godziny 15.00 (liczy się data i godzina dostarczenia zgłoszenia do siedziby) z dopiskiem „Konkurs Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na adres:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie:
ul. Główna 1, 49-330 Łosiów,
tel. 077 412 53 27 wew. 259, 260, 261
Do pobrania:
Regulamin - najlepszy regionalny produkt żywnościowy - Załącznik nr 1 (282,50KB)
Karta zgłoszeniowa - Załącznik nr 2 (48,50KB)
Regulamin - najlepsza potrawa regionalna - Załącznik nr 3 (278,00KB)
Karta zgłoszeniowa - Załącznik nr 4 (25,50KB)
Data publikacji: 12-06-2014 10:50