II Śląski Turniej Kulinarny
PROGRAM II ŚLĄSKIEGO TURNIEJU KULINARNEGO
Turawa, obok Urzędu Gminy
11 czerwca (sobota) 2011 roku
10:00 Rozpoczęcie Kiermaszu produktów regionalnych i rzemiosła artystycznego.
11.00 Oficjalne otwarcie II Śląskiego Turnieju Kulinarnego, Turawa 2011.
11:15 Odprawa ekip biorących udział w Turnieju Kulinarnym dla amatorów
11:30 Występy zespołów amatorskich
12:00 Rozpoczęcie Turnieju Kulinarnego dla amatorów.
12:00 Występy zespołów amatorskich
13:00 Prezentacja kuchni Czeskiej
15:00 Zakończenie Turnieju Kulinarnego dla amatorów
15:30 Ogłoszenie wyników Turnieju Kulinarnego wersji dla amatorów i wręczenie nagród zwycięzcom.
16:00 Poczęstunek dla VIP-ów i publiczności
18:00 Zakończenie I dnia Turnieju
12 czerwca (niedziela) 2011 roku.
08:00 Otwarcie 2 dnia kiermaszu produktów regionalnych i rzemiosła artystycznego.
11:15 Odprawa ekip biorących udział w Turnieju Kulinarnym dla profesjonalistów.
11:30 Występy zespołów amatorskich z Domów Kultury Opolszczyzny
12:00 Rozpoczęcie Turnieju Kulinarnego dla profesjonalistów.
13:00 Prezentacja szkół gastronomicznych
14:00 I Festiwal Nalewek - konkurs
16:00 Zakończenie Turnieju Kulinarnego dla profesjonalistów.
16:30 Ogłoszenie wyników Turnieju Kulinarnego wersji dla profesjonalistów i wręczenie nagród zwycięzcom.
16:30 Poczęstunek dla VIP-ów i publiczności
16:45 Ogłoszenie wyników I Festiwalu Nalewek
17:00 Uroczyste posadzenie drzewek w Alei Mistrza Smaku.
18:00 Zakończenie Śląskiego Turnieju Kulinarnego
LGD Kraina Dinozaurów pragnie wesprzeć reprezentację gmin ze swojego terenu w konkursie. Osoby z 7 gmin, chętne do wzięcia udziału, proszone są o przesłanie kopii zgłoszenia dla LGD. Z trzema osobami z każdej gminy (dwoma z sektora społecznego, jedną z prywatnego) zostaną zawarte umowy na przygotowanie zespołu kulinarnego. Prosimy osoby zainteresowane o jak najszybsze wypełnienie kart zgłoszenia i kontakt z biurem - liczba miejsc jest ograniczona. Zgłoszenia do 7 czerwca!
Stowarzyszenie LGD "Kraina Dinozaurów"
Biuro: Spórok, ul. Guznera 3,
e-mail:
tel. kontaktowy / fax: +48 77 461 12 28
Do pobrania:
Regulamin 2 Śląskiego Turnieju Kulinarnego (226,00KB)